Gyakori kérdések

Milyen anyagra tudnak gravírozni?

Fémre (rozsdamentes acél, alumínium, réz, nemesfémek, különféle ötvözetetek ...), fára (natúr, lakkozott vagy pácolt, parafa, puha és keményfa), műanyagra, üvegre, papírra, bőrre, kőre... gyakorlatilag bármilyen anyag szóba jöhet.

Milyen színű lesz a gravírozás?

Ez minden anyagnál más és más. A lézergravírozásnál a lézersugár megégeti az anyag felületét, ezért általánosságban elmondható, hogy sötét színű lesz az eredmény. Mi nem használunk semmiféle adalékot, festéket ezért a gravírozás nem lehet színes.

Tudnak-e mély gravírozást is csinálni?

Nem.

Gravíroznak-e hozott anyagra?

Igen, de ilyenkor ajánlatos próba gravírozást csinálni.

Mekkora terméket tudnak jelölni?

Ez függ a termék fajtájától és a konkrét gravírozási munkától. Mivel többféle gépünk van (CO2 lézer és YAG lézer) és ezek munkaterülete jelentősen eltér egymástól ezért látatlanban az h:50 x sz:30 x m:20 cm-es maximális méretet tudjuk mondani. Természetesen ettől eltérő méret esetén is elképzelhető a munka, de akkor mintadarabot szoktunk kérni.

Tudnak-e képet gravírozni?

Elvileg igen. Bővebbet a kép ismeretében tudunk mondani. Mindenképpen előny ha a kép kontrasztos és fekete-fehér.

Mikorra tudják vállalni a munkát?

Itt külön kell választani az 1 darabos és a nagy darabszámú munkákat. Például, ha egy kulcstartó kell a holnapi születésnapra akkor természetesen meg fogjuk csinálni "soron kívül". Nagyobb darabszámoknál (ami lehet akár több százezer is) egyeztessenek kollégáinkkal.

 
 
 
  domainLAKÓPARK beta